Robin Hood TV Android

Ako vam je potreban Android apk koji vam omogućuje za gledanje TV kanala uživo,onda je za vas pravi izbor Robin Hood TV

Televizijske čarolijeU ovom članku želimo vam predstaviti planetarno popularnu aplikaciju Kodi.


Šta je Kodi?


Kodi (ranije poznat kao XBMC) je open-source media centar koji vam omogućava upravljanje svim medijskim sadržajima na vašem računaru kao i pristup sadržajima koji se nude putem online servisa. Radi se o besplatnom, open-source softveru koji radi na Android telefonima, pametnim televizorima ili računarima i velikom broju drugih uređaja.  

Iako je prvobitno napravljen za Microsoft Xbox i nazvan Xbox Media Center (XBMC), softver je nastavio da se razvija formiranjem vlastite zajednice. Od svog osnivanja 2003. godine, na oblikovanju aplikacije Kodi radilo je više od 500 programera i više od 200 prevodilaca. U avgustu 2014. godine, XBMC je preimenovan u Kodi. Promena imena pomogla je da je uspostavi samostalni muliti-platformski media centar koji više nije imenom povezan sa Microsoft konzolom. Od tada, Kodi je fascinantnom brzinom osvojio svet, postavši jedan od najpopularnijih alata za streaming sadržaja.

 
Šta Kodi može da uradi?


Kodi može na vrlo efikasan način pretvoriti bilo koji ili sve vaše gadžete i uređaje u digitalno streaming čvorište, koji su u vašem domu povezani bežičnom vezom ili preko interneta. Kodi vam omogućava da muziku, fotografije, filmove i ostalo što se nalazi na jednom uređaju, slušate i gledate na drugom. Ono što ga izdvaja jeste to što može streamovati i snimati TV sadržaj, podržava elektronske programske vodiče a uz pomoć aplikacija za pametne telefone možete pretvoriti vaš telefon u daljinski upravljač. Kodi je neverovatno raznovrstan, podržava skoro sve audio i video formate što ga čini sjajnim za gledanje filmova i slušanje muzike iz više izvora. S obzirom da se radi o open-source softveru, postoji veliki broj dodataka i proširenja (plug-in i add-on) koji se mogu naći i koji mogu Kodi-ju dodati nove funkcije ili usluge kao na primer: gledanje TV kanala uživo, gledanje filmova uživo, gledanje YouTube sadržaja, integracija radio-stanica, vremenske prognoze i ostalo.


Kodi je moguće instalirati na gotovo sve uređaje, kompatibilan je sa Windows, OS X, Linux, Android, pa čak i sa Raspberry Pi mikroračunarom (nije dostupan recimo za Windows RT uređaje). 

Za one koji koriste iOS, proces instalacije je malo komplikovaniji jer od korisnika zahteva da imaju jailbroken iPhone.

 Zašto koristiti Kodi a ne sajtove za gledanje filmova?


Sloboda i fleksibilnost su glavne prednosti koje ima Kodi. Mnogi korisnici smatraju da su sajtovi za besplatno gledanje filmova online daleko jednostavniji za korišćenje od aplikacija, jer ne zahtevaju nikakva podešavanja. Međutim, ono što treba imati na umu jeste povreda autorskih prava koje krše ovi sajtovi i moguće posledice po vas koji gledate taj ilegalni sadržaj. Generalno, potpuno bez ikakve bojazni možete pristupati tim sajtovima i gledati filmove online u zemljama našeg regiona jer se niko od nadležnih institucija se ne bavi ozbiljno ovom problematikom. Međutim, u zemljama EU, SAD i drugim, nadležne institucije prate i sankcionišu ovakve sajtove ali i one koji pristupaju ovom nelegalnom sadržaju. E sad, zašto Kodi? Zato što za razliku od konkurencije koja uglavnom sadržaj prikuplja sa jednog izvora, Kodi omogućava povezivanje sa raznim online servisima i koristi na desetine raznih izvora za online filmove i drugi sadržaj.


Da li je Kodi legalan?


Jednostavan odgovor je da. U svom najosnovnijem obliku, Kodi je streaming softver dizajniran za prikazivanje sadržaja na različitim uređajima, a to je potpuno legalno.


Kako koristiti Kodi?

Kodi možete koristiti za upravljanje sadržajem koji se nalazi na vašem računaru a možete ga koristiti i za upravljanje online sadržajima, od gledanja online filmova, slušanja radija do gledanja televizije uživo. Sve ovo je moguće instaliranjem dodataka (plugin) za Kodi. Tako na primer, možete da instalirate dodatak koji vam daje pristup sportskim kanalima kao što su Sky Sports, Eurosport i drugi ili pak da instalirate dodatak koji vam omogućuje pristup najpopularnijim TV kanalima. Instaliranje aplikacije Kodi je veoma jednostavno, sve što treba da uradite je da pokrenete instalacioni fajl i proces će većinu stvari učiniti automatski. Kodi vam omogućuje da na vrlo jednostavan način prilagodite jezik. Sve što je potrebno da uradite jeste da sa početnog zaslona odete na “Settings”, otvorite “Interface settings” i pod “Regional” izaberete jezik koji želite.   Chromecast Philips: NetTV 

 
Trenutno među najpopularnijim Kodi dodacima su:


Ubjedljivo najpopularniji dodaci za Kodi koji omogućuje gledanje online filmova i serija sa prevodom. Dodaci sadrže ogromnu bazu filmova i serija i vrlo pregledan interfejs koji omogućuje jednostavnu pretragu.


(The Oath, Asgard,4K Addon, Exodus Redux,Venom,)

mnogi dodatni kanali možda neće biti dostupni na nekim pametnim TV platformama. Također, za vas koji koriste iTunes za pristup streaming audio i video sadržajima, nijedan TV od 2018. nema tu mogućnost – pa čak i ako imate pametni TV, još uvijek trebate kupiti Apple TV prijemnik. 

 Trenutno među najpopularnijim Kodi dodacima sa Balkanskih prostora za Kodi 19.1:


(Robin Hood TV Pro,ZadarTM)

U balkanskim kodi dodacima možete nači stare filmove,stare serije,stare crtaće.Naravno postoji tu i videoteka sa novim filmovima i serijama kao i za naše mališane.Osim toga dodani su i strani filmovi,strane serije sa našim prevodom bukvalno sve na jednom mestu.

 Popularni dodaci za Kodi za sport


(The Crew,Dazn,Espn3.)

Ako želite gledati NFL, NBA, MLB, UFC, FIFA-u i mnoge druge, dodatak The Crew neophodan je. Ali budite oprezni – većina tih prijenosa nije legalna, zato se obavezno zaštitite VPN-om. Iako je to najpotpuniji sportski dodatak koji sam mogao pronaći tijekom svog testiranja, instaliranje je pomalo frustrirajuće. Mnogi korisnici Kodija također imaju instaliran dodatak Indigo, ali Indigo sprječava The Crew da radi. To je prilično lako popraviti – samo onemogućite dodatak Indigo i sve ostale ovisne datoteke.

 Omiljeni dodaci za Kodi za crtane filmove i anime


(Crunchyroll,FunimationNOW.)

Ako želite gledati strane crtane filmove sa prevodom onda instalirajte u vašem kodi-u navedene dodatke, dodatak Crunchyroll neophodan je. Ali budite oprezni – većina tih prijenosa nije legalna, zato se obavezno zaštitite VPN-om. Iako je to najpotpuniji sihronizirni dodatak koji sam mogao pronaći tijekom svog testiranja, instaliranje je pomalo frustrirajuće. Mnogi korisnici Kodija također imaju instaliran dodatak Indigo, ali Indigo sprječava pojedine dodatke da radi. To je prilično lako popraviti – samo onemogućite dodatak Indigo i sve ostale ovisne datoteke.

 Upozorenje! Ne preuzimajte ove dodatke za Kodi i repozitorije


(Amazon VOD, Einthusan, Elementum, Genesis i Genesis Reborn, Mobdro, Planet MMA, SnagFilms i UKTurk.)

Također biste trebali izbjegavati sljedeće neispravne repozitorije: KodilRepo, Maverick TV, SuperRepo i XLordKC Repository. Vidjet ćete da mnoge stranice za pregled i dalje promoviraju gore navedene dodatke i repozitorije – ali nažalost, samo ćete gubiti vrijeme ako ih pokušate upotrijebiti..