Robin Hood TV Android

Ako vam je potreban Android apk koji vam omogućuje za gledanje TV kanala uživo,onda je za vas pravi izbor Robin Hood TV

Televizijske čarolijeEkosistem Android uređaja je veoma velika stvar, koja daleko prevazilazi telefone i tablete.


Televizije su također dio toga, jer imamo operativne sisteme kao što su Android TV i Google TV (koji će u budućnosti biti dominantni operativni sistem). Ako imate TV koji nije Smart TV, korištenje Android TV Box-a je nešto što će vam omogućiti da ga u svakom trenutku transformišete u pametni TV.

Mnogi korisnici žele znati šta je Android TV Box i čemu služi. U nastavku ćemo vam reći nešto više o ovim uređajima, kako biste znali da li su oni nešto što bi vas moglo zanimati ili vam pomoći, u slučaju da želite svoj televizor transformirati u Smart TV. Riječ je o uređajima koji su na tržištu već nekoliko godina i čini se da su uspjeli pronaći svoju nišu.

 

 
Šta je Android TV Box i čemu služi?


Ovi uređaji će se zatim povezati sa našom televizijom, koja nije Smart TV,


a zatim će je transformisati u Smart TV sa Android TV-om kao operativnim sistemom. To je nešto što ćemo raditi koristeći HDMI port koja je inače dostupna u ovim uređajima, što im omogućava povezivanje sa svim vrstama televizora na tržištu. Ovi uređaji također imaju više portova i slotova, što će nam omogućiti da izvučemo više od njih i imamo više dostupnih opcija. Obično imaju i Bluetooth i WiFi u smislu povezivanja.

TV kutije imaju različite verzije Androida, u zavisnosti od modela koji kupujete. Ove verzije operativnog sistema su takođe modifikovane od strane njihovog proizvođača, na sličan način kao što se dešava sa slojevima prilagođavanja telefona. To je tako da se rad ovih uređaja može optimizirati za korištenje na TV-u. Osim toga, u njima nalazimo niz dostupnih aplikacija koje će nam omogućiti pristup mnogim funkcijama i uslugama, kao što je streaming sadržaja na platformama kao što su Netflix, HBO, YouTube, Amazon Prime Video i mnoge druge.

Kada se televizor poveže i uključi, od vas će se tražiti da unesete podatke za prijavu koje zahtijeva vaš operater internetskih usluga. Smart TV će prikazati menu na ekranu koji sadrži popis dostupnih aplikacija (slično aplikacijama na pametnom telefonu).

Ideja iza Android TV Box-a je da mi pravimo TV koji nije Smart TV će postati Smart TV, koji ima Android TV kao operativni sistem. Zahvaljujući tome, moguć je pristup aplikacijama kompatibilnim sa ovim operativnim sistemom, koje ćemo moći direktno preuzeti sa Google Play prodavnice. Tako da se mogu koristiti na TV-u u svakom trenutku. Također možete preuzeti igrice koje su kompatibilne s ovim uređajima i zatim ih igrati na samom televizoru.

Za one korisnike koji imaju televizor koji nije Smart TV, ali ima HDMI portOvo je dobra opcija za razmatranje. Ovaj Android TV Box će pretvoriti ovaj TV u pametni TV, sa Android TV-om kao operativnim sistemom. Na ovaj način će biti moguće imati pristup ovim aplikacijama koje su toliko popularne na ovim televizijama, kao što su YouTube, Netflix ili aplikacije za vijesti. Osim toga, na tržištu postoji veliki izbor ovih kutija,   tako da možete odabrati nešto što odgovara vašem ukusu ili cijeni. 

 Na tržištu nalazimo i druge uređaje koji su poznati mnogim korisnicima, poput Chromecasta (uključujući model sa Google TV-om) ili Amazon Fire TV štapove.


Ovi uređaji u osnovi ispunjavaju istu funkciju koju ima Android TV Box, ali se ne smatraju istim tipom uređaja. Ovi modeli koje smo spomenuli se ne smatraju TV Boxom, ali su im u tom smislu predstavljeni kao alternativa.


U mnogim slučajevima se smatraju uređajima koji dio su iste kategorije, ali to predstavlja niz razlika u njihovoj upotrebi ili radu. To je razlog zašto oni nisu baš TV Box sa Android TV-om. To je jasno u dizajnu, jer je TV Box kutija, dok nam ovi drugi uređaji ostavljaju dizajn u obliku štapa ili ključa, koji se spaja direktno na TV. Iako je ideja ista, da će televizija koja nije Smart TV moći postati Smart TV.


Funkcije ili aplikacije kojima imamo pristup općenito su identične.


Svi ovi uređaji traže da korisnici koji nemaju Smart TV budu u mogućnosti pristupiti streaming aplikacijama, aplikacijama za vijesti ili igricama na toj televiziji na jednostavan i jeftin način, a da ne moraju kupovati novi televizor. Možete vidjeti da rade na sličan način. Iako u slučaju kupovine Chromecast-a moramo koristiti Android pametni telefon, za kontrolu aplikacije ili slanje sadržaja na TV. To je funkcija koju, na primjer, nemamo u Android TV Boxu, ali ne čini veliku razliku u njenoj upotrebi. Također u Amazon Fire TV-u nije nam potreban mobilni telefon da bi aplikacija radila i sadržaj koji bi se puštao na TV-u.  

Također, imajte na umu da funkcije možda neće biti iste u svim slučajevima. To je nešto što zavisi od svakog proizvođača, pa ćete u zavisnosti od brenda vidjeti da postoje neke dodatne funkcije u TV Boxu, jer je ta kompanija odlučila da njen uređaj ima tu specifičnu funkciju. S druge strane, moramo uzeti u obzir i ono što nalazimo značajna razlika je kapacitet skladištenja. Ovaj kapacitet je veći u Android TV Boxu nego u uređaju u obliku štapa, a nema ga direktno u Chromecastu. Osim toga, i formati koji se mogu reproducirati su nešto što može varirati između modela, tako da je i to nešto što treba uzeti u obzir. 

 
Prednosti Android TV Box-a


Umjesto kupovine Android TV-a, mnogi se radije klade na Android TV Box .  da direktno transformišete svoj TV u Smart TV. Realnost je da ovi uređaji imaju niz prednosti ili prednosti, koje su upravo ono što ih čini toliko interesantnim za određene grupe korisnika. Glavne prednosti koje nam ostavlja njegova upotreba su sljedeće:”. 

  1. Android TV kutije su jeftini uređaji, pristupačnih cijena i koji su jeftiniji od kupovine TV-a sa Android TV-om.
  2. Obično imaju mala ograničenja u svojim aplikacijama i igrama, tako da imate pristup praktički svim aplikacijama i igrama koje su dostupne u Play Store-u.
  3. Njegova instalacija je zaista jednostavna i brza, to može učiniti svako.
  4. Oni su svestrani uređaji.
  5. Imaju više RAM-a i prostora za pohranu, tako da više aplikacija može raditi u isto vrijeme.
  6. Veliki izbor marki i modela, tako da uvijek možete pronaći nešto što odgovara vašem džepu ili namjeni koje želite.

 

Koje opcije postoje na tržištu?


Izbor TV Box-a sa Androidom je porastao dobrim tempom tokom godina. Dostupni su modeli svih vrsta brendova, tako da je uvijek moguće pronaći nešto što nam odgovara, bilo da se radi o cijeni ili funkciji koju želimo. Osim toga, imamo poznate brendove za korisnike koji imaju svoje kutije na tržištu. Koliko znamo, možemo ih koristiti u ovom procesu kupovine.

Xiaomi je najpoznatiji brend po ovom pitanju, koji ima svoj Android TV Box, koji takođe već ima nekoliko verzija na tržištu. Dobra je opcija za one koji žele nešto što ispunjava ove funkcije, pored toga što ima garanciju poznatog brenda i što se cjenovno dobro slaže, još jedan vrlo važan detalj. Iako cijena ne bi trebala biti jedina stvar koja se konsultuje u ovom slučaju, ali moramo voditi računa o upotrebi koju želimo ostvariti. Takođe, važno je biti oprezan prilikom kupovine. Vidjet ćemo na tržištu da postoje neki uređaji koji se reklamiraju kao Android TV Box, ali onda ne funkcionišu kako treba. neki modeli nemaju potrebne sigurnosne certifikate, pa se njegova kupovina ne preporučuje. One mogu predstavljati rizik za televiziju korisnika, pored činjenice da postoje aplikacije koje neće raditi ispravno. Poznato je da neke aplikacije poput Netflixa ili HBO-a svoje video zapise prikazuju samo u niskoj rezoluciji, jer nemaju te sigurnosne certifikate, što može biti jako neugodno za korisnika. Nema dobrog iskustva u tom pogledu.

Najbolje je koristiti poznate brendove, jer na taj način znate šta možete da očekujete od ovog uređaja, i imate određenu garanciju. Uz ovaj vodič nadamo se da već znate šta je Android TV Box i čemu služi, tako da vam je kupovina jednostavnija.