Robin Hood TV Android

Ako vam je potreban Android apk koji vam omogućuje za gledanje TV kanala uživo,onda je za vas pravi izbor Robin Hood TV

Televizijske čarolijeŠta je to Smart TV?


Smart TV ili Pametni TV je televizor koji se povezuje na internet da bi pristupio internet uslugama kao sto su video striming,


društvene mreže ili surfovanje internetom. Povezivanje je lako, samo vam treba dobra internet konekcija i daljinski upravljač. Pametni televizor možete povezati sa vašim mobitelom, tabletom ili laptopom za gledanje filmova, fotografija na velikom ekranu.

Uživanje možete podići na najviši nivo sa posebnim aplikacijama koje svi Smart televizori imaju, a to je sadržaj koji se svakodnevno obogaćuje na njima. YouTube, Netflix, Hulu, HBO ali i društvene mreže kao što su Facebook ili Instagram će dobiti drugu dimenziu   na velikom ekranu. 

 
Kako rade pametni televizori?


Pametni televizori pristupaju internet sadržaju spajanjem kablom ili Wi-Fi mrežom koju koristite za povezivanje računara s internetom.


Naravno da spajanjem kablom pruža stabilniju vezu, ali ako je vaš TV u drugoj sobi ili na velikoj udaljenosti od rutera, Wi-Fi je možda bolja opcija. Kada se televizor poveže i uključi, od vas će se tražiti da unesete podatke za prijavu koje zahtijeva vaš operater internetskih usluga. Smart TV će prikazati menu na ekranu koji sadrži popis dostupnih aplikacija (slično aplikacijama na pametnom telefonu). Neke aplikacije dolaze unaprijed učitane, a neke možete preuzeti ovisno o marki i modelu televizora. Kada kliknete ikonu za određeni kanal / aplikaciju, prebacujete se na njezine ponude sadržaja koje možete odabrati i pregledati. Način kako se krećete kroz pametni   TV menu i upravljate aplikacijama zavisi od proizvođača. 

 Aplikacijske platforme proizvođača


TV marke uključuju jednu ili više platformi putem kojih nude aplikacije. (Ova integrirana platforma je ono što čini televizor pametnim.)


Evo nekoliko robnih marki / platformi koje ćete vjerojatno pronaći: Element, Toshiba, Westinghouse: TV Amazon Fire Insignia, Hisense / Sharp, Hitachi, TCL, Philips, Element: Roku TV


(LG: WebOS

Samsung: Tizen Smart Hub Element, LeECO, Sharp, Sony, Toshiba, Westinghouse:


(Android TV,

Philips, Polaroid, Sharp, Skyworth, Soniq, Sony, Toshiba:   Chromecast Philips: NetTV 

 Dodatni troškovi i ograničenja


Iako pametne TV platforme omogućuju pristup mnogim besplatnim kanalima i uslugama, mnogi zahtijevaju mjesečnu pretplatu ili naknadu za plaćanje po prikazu. Kada počnete sabirati te troškove, možete potrošiti i više od planiranog mjesečnog proračuna.  S druge strane, plaćat ćete samo za kanale i sadržaj koji želite. Model Smart TV određuje usluge i prednosti kojima imate pristup. Iako svi pametni televizori imaju pristup istim osnovnim uslugama


(Netflix, Vudu, Hulu, Pandora),

mnogi dodatni kanali možda neće biti dostupni na nekim pametnim TV platformama. Također, za vas koji koriste iTunes za pristup streaming audio i video sadržajima, nijedan TV od 2018. nema tu mogućnost – pa čak i ako imate pametni TV, još uvijek trebate kupiti Apple TV prijemnik. 

 Može li Smart TV narušiti vašu privatnost?


Korištenje smart TV-a može dovesti do problema s privatnošću .  Pametni televizori obično prate vaše navike gledanja kako bi vam pružili prijedloge za gledanje sadržaja. Na primjer, svaki put kada se prijavite na Netflix, meni prikazuje ono što ste nedavno gledali, kao i ažurirane prijedloge za srodne filmove ili programe koje biste možda željeli na temelju popisa “pregledanog”. 

Možda mislite da je ova vrsta praćenja dobra stvar jer smanjuje vrijeme pretraživanja za filmove ili programe za gledanje, ali pametni TV možda radi više od praćenja vaših navika gledanja. Ako vaš pametni TV ima web-kameru ili glasovnu kontrolu, postoji mogućnost da vas neko može hakirati i vidjeti / čuti. Isto tako, treće strane mogu pratiti sve kupnje kreditnih kartica koje napravite pomoću televizora. Ako je vaša glasovna kontrola ili web-kamera uključena, nemojte reći ili činiti ništa što ne biste učinili ili rekli u javnosti – i budite oprezni s online kupovinom kreditnim karticama.

 Smart TV alternative


Ako ste nedavno kupili ili trenutno imate televizor bez smart (pametnih) prednosti ili stariji pametni TV s ograničenim mogućnostima, ne morate očajavati, minimalni troškovi dokupljivanja odredjenih TV dodataka će rijesiti vaš problem. Kupovinom HDMI Smart prelaza kojeg jednostavno priključite na vaš HDMI ulaz na TV dobijete sve pogodnosti koje Smart TV posjeduje. Postoje i druge mogućnosti kao što je stick smart tv koji je nešto veći i koji se također povezuje sa HDMI i sa njim imate rješenje. DVD-ovi i CD-ovi, i gotovo svi Blu-ray Disc playeri omogućuju pristup brojnim internetskim kanalima (ovisno o marki i modelu).  

Ako ste ljubitelj DVD-a, Blu-ray diskova i CD-a, ali želite dodati smart opciju kao dodatni izvor sadržaja, Blu-ray uređaj za reprodukciju može biti bolje rješenje za vas. DVR Fiirme kao što su Channel Master i TIVO na tržištu nude DVR-ove koji kombiniraju prijem TV signala (OTA), video snimanja i pristupu internetu u jednoj kutiji. Baš kao i kod Blu-ray diskova, odabir internetskih kanala može biti ograničen, a prednosti snimanja rade samo s OTA programima. Iako smart televizori i medijski streameri uključuju neke muzičke kanale na mreži, ljubitelji muzike cijene mogućnosti mrežnog stereo uređaja ili kućnog kina . Ova opcija ne samo da omogućuje pristup nekoliko muzičkih usluga za streaming, već i reproducira tu muziku kroz postavku zvučnika stereo ili kućnog kina. Rezultat je mnogo kvalitetnije iskustvo slušanja od ugrađenih zvučnika televizora ili čak TV-a u kombinaciji sa zvučnicima.

 Na kraju…


Kada kupujete TV, gotovo sve marke / modeli nude neku razinu pametne funkcionalnosti koja proširuje vaše mogućnosti gledanja.   Međutim, budite svjesni varijacija u pristupu sadržaju, dodatnim troškovima pretplate / plaćanja, mogućim problemima privatnosti i potrebi uravnoteženja privlačnosti određenog pametnog TV-a s drugim važnim faktorima kao što su kvalitet slike, kvalitet zvuka i fizička povezanost. I na kraju niste sigurni trebate li pametni TV, evo nekoliko smjernica:  


1. Ako kupujete novi televizor i nemate druge uređaje koji omogućuju pristup internet sadržaju, onda je kupovina pametnog TV-a dobar izbor.


2. Ako već imate pametni televizor koji ne omogućuje pristup broju ili vrsti aplikacija kojih želite (jer je stariji model TV-a) , razmislite o dodavanju smart tv sticka ili Blu-ray playera koji podržava internet, umjesto kupovine novog pametnog TELEVIZORA.


3. Ako ste zabrinuti zbog problema s privatnošću , razmislite o TV programima putem antene ili kablovske / satelitske usluge.. On neće spriječiti kupnju ili pregledavanje navika, ali onemogućuje direktno audio / video špijuniranje.


4. Ako vas zanima prenos samo audiozapisa , stereo uređaj ili kućno kino s internet mrežom omogućit će bolji kvalitet zvuka za slušanje muzike od pametnog TV-a.


5. Pametni televizor samo je jedan od načina za dodavanje internetskog prenosa i sličnih prednosti na iskustvo gledanja televizora. Pomoću gore navedenog odlučite koji je najbolji izbor za vas